Verdensmesterskap i snus

Verdensmesterskap i snus

Snus VM er tilbake! For andre gang kan alle over 18 år delta og konkurrere i verdensmesterskapet i snus. I år kan du delta i tre kategorier: hjemmelaget løssnus, hjemmelaget porsjonssnus og egendyrket tobakk. Konkurransen vil pågå fra 1. til 15. oktober 2021.

I samarbeid med Snusbolaget vil Snuslageret, sammen med en utvalgt jury, velge den beste snusen i de tre kategoriene. Vinnernes snus vil bli produsert og solgt eksklusivt på Snusbolaget.se. Vi er takknemlige for å nok en gang kunne presentere Kurbits Snus som vår samarbeidspartner og produsent av årets vinneres snus. All fortjeneste for de solgte boksene vil i sin helhet gå til en veldedighet utvalgt av vinnerne.

Alt om Snus VM kan du følge hos oss her på Snuslageret.no.

“Där det händer är i stugorna, och diskussionerna på de olika forumen är mycket intressanta att följa. Och man märker att kunskapsnivån har ökat markant de senaste åren.”

– Conny Andersson, Juryformann 2021

Hvordan deltar jeg?

 1. Klikk her for å melde deg på! Etter påmelding vil vi sende deg alt du trenger for å delta i Snus VM. Deltakerkittet inneholder instruksjoner, to tomme snusbokser, et skriv hvor du beskriver prosessen når du lager din snus og en retur-konvolutt. Det er kostnadsfritt å delta.
 2. Lag snusen slik du liker den! Har du ingen snus hjemme, anbefaler vi nøytrale snustyper som du selv tilføyer aromaer. Se våre tips nedenfor.
 3. Fyll boksene med din hjemmelagde snus. Legg boksene og skrivet du har fylt ut i konvolutten som fulgte med og lever til posten. Bidraget skal senest være mottatt 15 oktober.

Presentasjon av jurymedlemmene

Conny Andersson

Connys interesse for tobakk kom for 20 år siden da han bodde på Cuba og jobbet med sigarframstilling. Siden 2001 har han hovedsakelig jobbet med snus. Conny begynte sin snusreise som selger for Swedish Match, men steg raskt i gradene og ble til slutt produktspesialist hos Swedish Match.

I 2005 var han med og laget den første kardusen for Swedish Match. Conny har også jobbet med GN Tobacco og Craft snus der han har skapt produktene Crafted Snus Whisky, Mellgrens IPA snus, Islay Whisky og Hop(e) & Glory for å nevne noen.

Daniel ”Pinhead” Carlsson

Daniel ansees av mange for å være en av de beste i verden på «gjør det selv snus». Han er i dag administrator får den største snusgruppen på Facebook og har flere tusen visninger på Youtube der han viser hvordan man lager snus fra bunn.

I 2017 satt Daniel med i Swedish Match sitt panel for å ta fram General Kardus 2018 Spring som han utviklet og smakstestet. Det var første gang Swedish Match tok noen fra «utsiden» for å lage et produkt.

Daniel jobber i dag med Kurbits Snus, hvor han hjelper til med smaksetting av produkter.

Bente Pegrell

Bente Pegrell er en av grunnleggerne av den svenske instagramkontoen «Jaktenpadetperfektasnuset» der hun og en venn febrilsk søker etter verdens beste snus. Sammen har de testet over 100 forskjellige typer snus.

Hvor, om ikke i Snus VM, vil hun finne verdens beste snus?

Andreas Meijer

Andreas Meijer har laget snus i flere år. Han startet som mange andre hjemme på kjøkkenet, men har tatt håndverket sitt til et profesjonelt nivå og er i dag partner i Kurbits Snus AB. Kurbits Snus er også produksjonspartner for Snus-VM og er de som skal produsere vinnersnusen i kategoriene løssnus og porsjonssnus.

Smart å tenke på

Hvordan du lager snusen velger du selvsagt helt selv! Vi anbefaler derimot å bruke en nøytral/ikke smaksatt snus. Dette gjør det lettere å tilsette smak og dine favorittingredienser. Har du tilgang til egendyrket tobakk så kan du selvfølgelig bruke det.

Porsjonssnus: Med en "Gjør det selv snus" vil du få en enkel start i jakten på din drømmesnus. Tilsett aromaer og dine egne ingredienser. Tilsett vann om du ønsker en bløtere snus.

Konkurransevilkår

 • For å være med å delta må produktene være mottatt av Snuslageret innen 15. oktober 2021. Du kan selvsagt delta i samtlige kategorier.
 • Ved tilberedning av gjør-det-selv snus skal kun produkter kjøpt fra selskaper som overholder Mattilsynets forskrifter om snus brukes. Alle selskaper som produserer snus i Sverige for det svenske markedet må følge disse reglene. Les mer om dette her. Alle produkter som selges på Snuslageret.no kommer fra produsenter som følger Mattilsynets forskrifter. Ved bruk av egendyrket tobakk, må dette merkes med «Egendyrket snus» på emballasjen.
 • Du må være 18 år eller eldre for å delta.
 • Vår produksjonspartner Kurbits Snus kommer i samarbeid med vinnerne til å produsere snusen i et begrenset opplag.
 • Snuslageret/Snusbolaget og Kurbits Snus velger i samråd med vinnerne design og navn på produktene.
 • Salg av vinnersnusen kommer til å skje eksklusivt på Snusbolaget.se.
 • Vinnerne velger hvilken veldedighetsorganisasjon som skal få alt overskudd etter salg.
 • Snuslageret og Snusbolaget forbeholder seg retten til å publisere alle oppskrifter som sendes inn.
 • Vinneren kan kalle seg verdensmester i snus!

Snus-VM arrangeres av Snusbolaget.se i samarbeid med Kurbits Snus AB.