Kjerkol skulle lytte til snusbøndene, men de ble nektet adgang

Kjerkol skulle lytte til snusbøndene, men de ble nektet adgang

Til Nettavisen lovet statssekretæren til Kjerkol at de skulle lytte til snusbøndenes innspill i forbindelse med forslaget om forbud mot salg av snus på nett. Snusbøndene fikk likevel ikke lov til å stille opp i høringen på Stortinget, men kunne sende inn et skriftlig innspill.

Snusbonden Volent uttaler til Nettavisen:

«Det skulle vært et minimum at politikerne ønsker å tilegne seg så mye kunnskap og informasjon som mulig før man treffer beslutninger, men det sier de nei til. Det syns jeg er urovekkende.»

Trønderske snusbønder frykter nedleggelse etter regjeringens sjokkerende forslag.

Bård Hoksrud i FRP sier følgende om beslutningen:

«Det er så Norge. Fordi vi ikke liker dette her, stikker vi huet i sanden, og nekter at de skal få lov til å komme. Dette er en lovlig vare i Norge og da bør man faktisk få lov til å komme på høring.»

«Derfor er det litt provoserende at flertallet velger å overkjøre dem, ikke vil høre konsekvensene av egen politikk, og hvordan det rammer arbeidsplasser rundt omkring i landet vårt.»

Arbeiderpartiets helsetopp på Stortinget, Cecilie Myrseth, er uenig med Hoksrud:

«Jeg synes Hoksrud er totalt grenseløs i sine påstander.»

«At Bård Hoksrud har lyst til å utforme folkehelsepolitikken sammen med tobakkslobbyen, det får stå for hans regning. Jeg er glad for at det kun er Frp som sitter med den holdningen på Stortinget.»

Nettavisen spør så om det er farlig å lytte til innspill, hvor hun svarer:

«Alle kan ha meninger, og komme med de innspillene som de vil. Men vi har også forpliktelser å forholde oss til. Vi tar ikke med oss tobakksbransjen når vi skal utforme en ny folkehelsepolitikk»

«Her står Frp og Bård Hoksrud på en ganske farlig side av historien»

Les hele saken her hos Nettavisen.