Haypp Group nominert til prestisjefylt WHO-pris

Haypp Group nominert til prestisjefylt WHO-pris

Røyking dreper og snus er et av de viktigste hjelpemiddelene for å slutte. Nå er Haypp Group som eier Snuslageret.no, nominert til «World No Tobacco Day 2021 Awards».

Studier viser at en stor andel av røykere bruker snus og orale nikotinprodukter som tobakksfrisnus som hjelpemiddel, når de skal slutte å røyke. Orale nikotinprodukter er betydelig sunnere enn røyking, og Snuslageret.no er stolt over den positive innvirkningen på folkehelsen deres produkter har, sammenlignet med sigaretter. Derfor er Snuslageret.no sitt morselskap Haypp Group nominert til «World No Tobacco Day 2021 Awards».

- Vi er stolte av at tobakksfrisnus er et sunnere alternativ til røyking og at vi bidrar til en positiv innvirkning på folkehelsen fordi vi ser at mange røykere bytter til orale produkter for å slutte å røyke. Det er mye bedre å bruke tobakksfrisnus, enn å røyke, sier Markus Lindblad, kommunikasjonssjef i Snuslageret.no.

- I Norge i dag er det kun en prosent av unge kvinner som røyker. Det er jo helt fantastisk, fortsetter Lindblad.

Det norske folk fortjener tobakksfrisnus

Mer enn åtte millioner mennesker dør hvert år av røyking. Syv millioner av disse dødsfallene er et resultat av røyking, og drøyt en million er ikke-røykere som blir utsatt for passiv røyking. Imidlertid er dødsfall forårsaket av tobakksfrisnus fraværende, og studier viser at røykere bruker tobakksfrisnus til å slutte å røyke.

- I Sverige har forbrukerne, som følge av stor etterspørsel, bidratt til å gjøre tobakksfrisnus til en viktig brikke i svenskers forsøk på å stumpe røyken. I Norge har dessverre myndighetene foreløpig satt en stopper for tobakksfrisnus. Vi håper denne prisen, samt resultatene vi ser fra Sverige, vil få dem på bedre tanker, sier Lindblad.

- Det norske folk fortjener tobakksfrisnus, fortsetter han.

Snusforsker (FHI): - Mindre alvorlige følgeskader enn røyking

Snusforsker ved Folkehelseinstituttet (FHI), Karl Erik Lund, mener at det er en rekke udokumenterte og overdrevne påstander om helseskader ved snus.

- Forskningen viser at snusbruk fører til vesentlig, færre og mindre alvorlige følgeskader enn røyking. Det ser ut til at en vesentlig andel av snusbrukere har vært rekruttert fra den røykende del av befolkningen, og personer som bytter ut sigarettene med snus vil ventelig redusere risiko for sykdom, sa Lund til Nettavisen i februar.

https://www.nettavisen.no/okonomi/har-denne-snusforskeren-rett-endrer-det-alt-vi-vet-om-farene-ved-snus/s/12-95-3424087826

59 prosent er tidligere røykere

Haypp Group nominert til prestisjefylt WHO-pris

Haypp Group har et økende antall kunder og tilbyr over 500 000 mennesker et bedre alternativ til tobakksrøyking. Gjennom kundeundersøkelser er det også kjent at mange bruker snus som en måte å slutte å røyke på. Spesielt er det angitt at tobakksfrisnus er et effektivt verktøy for å redusere bruken av tobakk, og spesielt røyking.

Så mange som 59 prosent av menneskene som bruker tobakksfrisnus, er tidligere røykere, og 34 prosent av disse hadde til hensikt å slutte å røyke, da de begynte å bruke tobakksfrisnus.


Samtidig har 25 prosent av alle brukere sluttet å røyke og bruke tobakk uten hensikt - såkalt utilsiktet røykeslutt. Ingen tidligere metode, verktøy eller produkt har tidligere vært i stand til å vise et slikt resultat der en fjerdedel av brukerne klarer å forplikte seg til å slutte uten først å vite det. Tobakksfrisnus gir muligheten til å redde liv over hele verden.

Om prisen

Prisen deles ut til nominerte som har gitt «et enestående bidrag til utviklingen av politikk og tiltak» som er beskrevet i Verdens Helseorganisasjons (WHO) rammekonvensjon om tobakkskontroll (FCTC), som skal være "en bevisbasert traktat som bekrefter alle folks rett til den høyeste helsestandarden" og som har et mål å redusere røykefrekvensen og skaden forårsaket av tobakksrøyking.

Vinnerne velges blant de nominerte basert på flere aspekter, inkludert, men ikke begrenset til:

  • Fremragende ledelse, engasjement eller nyskapende strategi.

  • Tilbyr spesielle ressurser, kunnskap eller kompetanse på området.

  • Fremragende bidrag til tobakksbekjempelse som et viktig tiltak for å gjenopprette ikke-smittsomme sykdommer for å oppnå bærekraftig utvikling i tråd med globale mål, mål 3 - God helse og velvære

Se mer på «World No Tobacco Day Awards»:
https://www.who.int/news-room/articles-detail/world-no-tobacco-day-2021-awards

For mer informasjon:
Markus Lindblad
Kommunikasjonsdirektør Snuslageret.no
Mob: +46 70 815 39 83
Mail: [email protected]