Avgjørelsens time for fremtidens netthandel i Norge – alt kan avgjøres av SV

Avgjørelsens time for fremtidens netthandel i Norge – alt kan avgjøres av SV

Ifølge opplysninger i Nettavisen svever regjeringens forslag om å innføre forbud mot nettsalg av snus og nikotinporsjoner i usikkerhet. Sosialistisk Venstreparti (SV) sitter på den potensielt avgjørende stemmen.

Denne våren lanserte regjeringen Folkehelsemeldingen, en tiltakspakke som inkluderer et forslag om å forby nettsalg av nikotinprodukter. Stortinget skal vurdere disse forslagene i uke 22.

Nettavisens kilder mener SV ikke vil støtte forslaget om forbud mot nettsalg. Videre går flere partier, deriblant Frp, Høyre, Rødt og Venstre, imot forslaget.

For at regjeringens forslag skal bli en realitet trengs SVs støtte, noe som virker usannsynlig ifølge avisens kilder. Det kan bety at det ikke blir forbud mot nettsalg av nikotinprodukter.

SV har foreløpig ikke kommentert denne informasjonen.

Noen viktige poeng i forbindelse med saken:

• Fysiske forhandlere har ikke mer kontroll over hvem som bruker snus etter kjøp enn e-forhandlere.

• Aldersverifisering på nett er ikke mindre streng enn i fysiske butikker. BankID-identifikasjon ved kjøp vil sannsynligvis være sikrere enn ID-sjekk i butikk, noe som reduserer bruken av falske eller lånte ID-dokumenter.

• Digital identifikasjon er sikrere, da det kreves for alle kjøp hos oss, i motsetning til i butikk hvor ansatte subjektivt må vurdere om de skal sjekke ID.

• Nettsalg skal ikke forveksles med sosiale medier.

Hos Nettavisen har de en avstemning om hva man synes om forslaget (lengst ned i artikkelen). Om du vil kan du gi en stemme der.