Snusrapporten

Snusrapporten

Snusrapporten er en årlig undersøkelse blant Norges snusere om hvordan snusvanene deres ser ut. Hvilke smaker er mest populære? Hvilken type snus er mest brukt? Dette er noen av spørsmålene rapporten gir svar på. Rapporten er også delt inn på fylke, noe som gjør at du kan se hvordan snusvanene ser ut i akkurat ditt fylke.

Snusåret 2021 ble det virkelige gjennombruddet for nikotinporsjoner, som nesten doblet seg i antall kjøp. 2021 var også året hvor nesten all salgsvekst av snuskjøp skjedde på nett. Mer enn hver fjerde snuser i Norge kjøper snus eller nikotinporsjoner på nett.

– Vi ser at nikotinporsjoner omformer hele markedet og fremskynder røykeslutt. I Norge vokste helhvit snus med 26 prosent i løpet av året. Nikotinporsjoner brukes, likt tradisjonell snus, av mange for å slutte å røyke. Mer enn fire av ti velger aktivt nikotinporsjoner for å slutte å røyke. Halvparten av alle nylanserte snusvarianter var helhvite i 2021 og blant kvinner er det den vanligste snustypen.

Snusrapporten gir deg blant annet svar på spørsmål som:

  • Hvem er snuseren?
  • Hvorfor og hvordan snuser man?
  • Hva var det mest populære formatet?
  • Hvilke smaker snuser man?

I Snusrapporten finner du rett og slett alt du trenger å vite om nordmennenes snusvaner! For å lese snusrapporten gå videre til "Se snusrapporten her" du kan også laste ned hele vår flotte rapport som vi er meget stolte av som pdf.

snusrapporten 2023

Årets rapport viser hvordan inflasjon og økende levekostnader har påvirket snusningen i landet, og vi fordyper oss i hvordan snusere og røykere oppfatter risikoen ved ulike nikotinprodukter. Les mer og undersøk hvordan snusningen ser ut i ditt fylke.

Se Snusrapporten 2023 her

Tidligere rapporter

Snusrapporten fra 2022 viser fortsatt stor vekst av helhvit snus. 

Se Snusrapporten 2022 her

Snusrapporten 2020/2021

Snusrapporten 2020/2021 viser det store gjennombruddet for nikotinporsjoner. Finn ut hvordan nordmenn snuste under pandemien.

Se Snusrapporten 2020/2021 her