Spørsmål

Her har vi samlet de vanligste spørsmålene vår kundeservice mottar. Skulle du ikke finne det du lurer på er det bare å kontakte oss på mail. 

Når kommer min bestilling?

Alle våre bestillinger har en vanlig leveringstid på 0-5 virkedager.

Du kan spore leveringen din på Mine sider -> Ordrehistorikk -> Vis info på din ordre. Husk å være innlogget. Det er også mulig å spore leveringen din via leveringsmailen. 

Dersom du ikke har mottatt din bestilling fra oss innen 5 virkedager kan du kontakte oss på mail. For å spore din bestilling kan du bruke sporingsnummeret du har mottatt av oss på mail. 

Du kan lese mer om frakt og levering her for å se hva som gjelder for ditt valgte fraktalternativ: ​
/levering/

Jeg har ikke mottatt min bestilling, hva gjør jeg?

Dersom du ikke har mottatt din bestilling, anbefaler vi deg å kontakte oss. Det er vi som er ansvarlig for din pakke, og vi er her for å hjelpe deg. Hvis posten ikke klarer å levere pakken i din postkasse vil du få en hentemelding på SMS. Pakken vil da bli levert til nærmeste postkontor/post i butikk.

Hvordan forandrer jeg leveringsadresse?

  1. I kassen under "Leveringsinformasjon", angi postnummeret der du vil hente leveransen
  2. Velg den leveringsmetoden som passer deg best
  3. I kassen under "Fullstendig kjøp" på steg 4, kan du endre postnummer og adresse (husk å endre informasjonen igjen neste gang du bestiller etter dette, dersom det er en midlertidig adresse).

Hvorfor trenger dere mitt personnummer?

Snuslageret og vår betalingspartner Avarda ønsker å gjøre netthandel til en trygg og sikker opplevelse. Vi bruker fødselsnummeret ditt som kundeidentifikasjon, og for å kunne gjennomføre kredittsjekk. På denne måten kan vi være sikre på at du er du. Det gjennomføres også en alderskontroll slik at kun voksne over 18år kan handle snus hos oss. Snuslageret får ikke tilgang til dine sensitive personopplysninger da dette kun er en kontroll mellom deg og Avarda og blir slettet etter kontroll.

Må jeg betale avgift eller gebyr på bestillingen?

Det er ingen avgift eller gebyrer på bestillinger hos oss. Du betaler kun den prisen du ser på vår nettside. Alle våre bestillinger bli sendt fra Norge.

Hvor mye kan jeg bestille?

Du bestiller akkurat så mye du ønsker. Det er fri frakt uansett hvor mye du bestiller.

Hvilke betalingsalternativer kan jeg velge mellom?

I vår kasse kan du velge mellom å betale med en rekke forskjellige debit- eller kredittkort. Du kan også velge alternativet faktura. Du vil da automatisk motta en faktura på mail fra oss. Vi bruker Avarda som betalingsparter. Du kan da velge mellom faktura 30 eller 60 dager, avbetaling, kort eller Vipps. _Du betaler dine fakturarer enkelt via mine sider med kort eller Vipps.

Det er feil på varene mine

Har du mottatt et mangelfullt eller defekt produkt fra oss? Det skal ikke skje. Derfor er det viktig å ta vare på de mangelfulle eller defekte produktene og kontakte oss slik at vi får muligheten til å hjelpe deg videre. Hvis de mangelfulle eller defekte produktene kastes før klagen er fullstendig utfylt, er det en risiko for at klagen ikke blir godkjent.

Varene mine har blitt ødelagt under transporten

Det er trist når det skjer. Det er bare å si ifra oss så vil vi hjelpe deg videre.
Det er viktig at du tar et bilde av pakken og sparer de ødelagte varene til klagen er fullført.

Faktura

30-dagers kredittperiode. Ingen ekstra kostnader. Du kan velge 60 dages faktura med et gebyr på 29 kr. Oversikt og mulighet for betaling finner du på Mine Sider. Du kan betale dine fakturaer både med kort og Vipps.

Betaling

Når du mottar fakturaen, finner du all info på Mine Sider. Du logger da inn på Mine Sider, finner dine siste fakturaer og kan derfra betale med enten kort eller Vipps. Vår betalingsløsning er levert i samarbeid med Avarda.

Har dere butikk/kan man hente bestillingen hos dere?

Vi har dessverre ingen butikk eller hentested. Alle våre bestillinger blir sendt til din postkasse.

Hvor lang holdbarhetstid er det på snusen?

Holdbarheten på snus varierer på de ulike snustypene. Lavere fuktighetsinnhold gir lengre holdbarhet. En våt snus gir kortere holdbarhet. For å bevare holdbarheten best mulig på din snus anbefaler vi deg å oppbevare snusen i et kjøleskap. En snus som er utgått på dato er ikke farlig, men smaksopplevelsen kan bli tørrere. Vi har en holdbarhetsgaranti, så skulle du være uheldig å motta snus med kort holdbarhet er det bare å kontakte oss.

Sender dere til utlandet?

Nei, vi sender kun innad i Norge.

Hvordan slutte å snuse steg for steg 

Det er mye som skjer i kroppen når den ikke lenger får nikotin slik den er vant til. Selv om de første dagene gjerne er verst, mener mange som ønsker å slutte å røyke eller snuse at vanen er det vanskeligste å bryte.

I denne guiden kan du lese om hva som skjer når du slutter å snuse, og hva du kan gjøre for å lindre abstinensplager. Dermed er du bedre rustet til å takle endringene dag for dag.

Slutte å snuse som gravid

Snusbruken blant unge kvinner har økt de siste årene, noe som også har ført til en økning av snus under graviditet. Dersom du snuser eller røyker og har blitt gravid, er det viktig at du slutter.

Bruk av snus i svangerskapet øker sjansen for et komplisert svangerskap, og kan hemme vekst og utviklingsmuligheter hos fosteret. Det kan også øke risikoen for lav fødselsvekt og dødfødsel.

Syns du det er vanskelig å slutte med snus under graviditeten, anbefaler vi at du rådfører deg med legen din. Det finnes mange hjelpemidler med og uten resept som kan lindre abstinensplagene, og som er spesielt utviklet for bruk hos gravide. Les videre om hva som skjer når du slutter å snuse steg for steg, slik at du er bedre forberedt på å kutte snusen på egenhånd.

Dag 1-3: Nikotinabstinens

 

De fleste som slutter å snuse mener at de første tre dagene er de verste. Det er da den fysiske abstinensen herjer i kroppen og suget etter nikotin kan bli stort. Noen føler seg ør og svimmel og blir i dårlig humør, og man kan få vansker med å konsentrere seg og/eller sove. Allerede etter to dager er det verste over.

Grunnen til at mange føler seg svimle og dårlige er at nikotinmangel fører til at blodtrykket synker. Det kan hjelpe å få i seg salt, vann og sukker. Du kan også få kjøpt legemidler som hjelper mot abstinensplager, både med og uten resept.

Dag 4-5: Nikotinsuget minker

 

Etter noen dager minker suget etter nikotin, og noen får en oppsving i humøret. Andre får hodepine, som kan komme og gå i et par måneder. Heldigvis blir det mindre plagsomt jo mer tid som går.

Smaken og luktesansen kan ha blitt påvirket mens du snuste, men etter bare noen få dager er dette gjenopprettet til normal funksjon.

Dag 6-7: Søtsug, hodepine og humørsvingninger

Etter at de verste abstinensplagene har gitt seg, kommer søtsuget. Det kan hjelpe å holde blodsukkeret oppe ved å spise balanserte måltider, gjerne med mye protein, og sørge for å få i seg nyttige mellommåltider.

I tillegg til søtsug og økt apetitt opplever mange hodepine, humørsvingninger og irritasjon. Etter en uke er nikotinet ute av kroppen og søvnen blir bedre.

Uke 1-3: Lavt blodsukker og humørsvingninger

Lavt blodsukker og humørsvingninger fortsetter å være et problem for mange i ukene som kommer. Det er helt normalt å bli irritert over bagateller. For å takle denne perioden er det lurt å fortelle de rundt deg at du har sluttet å snuse, slik at du kan få støtte og forståelse fra familie, venner og kolleger.

Ikke glem å belønne deg selv for hver gang du klarer å stå imot trangen til å snuse. Det kommer til å gå lenger og lenger tid mellom hver gang suget etter snus kommer.

Uke 4: Munn og tannkjøtt leges

Etter at du har vært snusfri i ca. en måned kommer du til å merke forbedringer i munnhulen. Endringer i slimhinnene forsvinner, og du kommer til å fortsette å se gode resultater hele det første året som snusfri.

Uke 5-6: 40-dagerskrisen

Etter omtrent 40 dager opplever mange en krisetid. Man blir ikke bare avhengig av nikotinet, men også av vanen i seg selv, og det tar tid for hjernen å venne seg av med en vane som forbindes med belønning. Denne prosessen kan ta lang tid, og etter 40 dager opplever noen av motivasjonen synker og at det er vanskeligere å stå imot suget.

Det er viktig å forberede seg på at denne krisetiden kan komme. Vær åpen med kolleger og venner, slik at de ikke “tror du har klart det” og slutter å være støttende. Dersom du har skrevet ned alle grunnene dine til å slutte å snuse, kan det hjelpe å lese dem på nytt.

Uke 7-8: Livet blir lettere

Etter at 40-dagerskrisen er over opplever mange en enklere periode. Det kan fortsatt komme stunder hvor du savner snus, men det blir enklere å distrahere seg selv. Skjem deg bort med noe som gir deg glede, som noe godt å spise, massasje eller yndlingsfilmen din.

Trening er en god måte å øke endorfinene i kroppen slik at du føler deg bedre. Det kan også hjelpe deg med å få tankene over på noe annet.

Måned 3-4: Har du klart det?

Etter omtrent 90 dager kommer en milepæl hvor livet uten snus er betydelig enklere. Du føler deg endelig normal uten snus.

De fleste som klarer seg helt hit, har en betydelig mindre sjanse for tilbakefall. Allikevel er det viktig at du fortsetter å holde motivasjonen oppe. Det kan fortsatt komme stunder der du savner å ha en snus under leppen, for eksempel under fredagspilsen eller etter et godt måltid.

Måned 12: Kroppen er helt normal igjen

Hvor lang tid det tar før kroppen har gjenopprettet normal funksjon, avhenger av hvor lenge og hvor mye du pleide å snuse. Du er for lengst kvitt nikotinavhengigheten, og du kan ha merket forbedringer i både munnhule, smak og kondisjon.

Reise med snus - alt du behøver å vite

En viktig ting du bør huske å undersøke hvis du ønsker å ta med deg snusen på reise er reglene for innførsel. Mengden du kan ha med deg kan variere mye fra land til land. I denne artikkelen har vi samlet informasjon om hvilke regler som gjelder for flere land i og utenfor EU.

Hvor mye snus kan du ta med deg?

Du kan ta med deg snus til de fleste land i EU. Variasjonen ligger i hvor mye du kan ta med deg inn i de ulike landene. Som regel kan du ta med deg det som anses å være til eget forbruk. Dersom det er mistanke om videresalg kan du bli bøtelagt eller bli fratatt snusen selv om det er innenfor lovlig importgrense.

Island, Singapore og Sri Lanka er de eneste reisemålene du ikke kan ha med deg snus til. Forbudet i disse landene gjelder alle snusprodukter, både porsjon og løs.

Begrensninger i og utenfor EU

Land i og utenfor EU har forskjellige regler for hvor mye snus du kan ha med deg. Begrensningen er satt til antall gram snus.

  • Finland - 1 000 gram*
  • Libanon - 1 000 gram,
  • De Forente Arabiske Emirater - 500 gram
  • Chile - 500 gram
  • Japan - 500 gram
  • Kina - 500 gram
  • USA - 500 gram
  • Vietnam - 500 gram
  • Brasil - 250 gram
  • India: 250 gram
  • Irak: 250 gram
  • Iran: 250 gram
  • Kroatia - 250 gram
  • Sveits - 250 gram
  • Thailand - 250 gram
  • Malaysia - 225 gram
  • Canada - 200 gram
  • Mexico - 200 gram
  • Tyrkia - 200 gram
  • Indonesia - 100 gram
  • New Zealand - 50 gram
  • Hong Kong - 50 gram
  • Australia - 25 gram
  • Resten av EU - Eget bruk**

*Du kan ta med et kilo med snus til eget bruk til Finland, men merk at det gjelder andre regler for tobakksfrie nikotinposer. Nikotinposene kan ikke inneholde mer enn 4 mg/g nikotin. I tillegg kan du ikke ha med mer enn det som tilsvarer et års forbruk. Sterkere produkter krever egen tillatelse til import.

**Eget bruk vil si at mengden medbrakt snus må være av en mengde som tilsvarer normalt forbruk for deg.

Regler kan endres raskt. Det kan derfor være lurt å undersøke på forhånd med det lokale tollvesenet hva som er nye retningslinjer for import. Dette kan du gjøre på nett eller ved å kontakte ambassadene som representerer reisemålet ditt.

Hva skjer hvis jeg blir stoppet i tollen?

Selv om det er lovlig å ta med snus inn i et land, kan du noen ganger likevel oppleve problemer ved innføring av snus. Dette fordi tollerne ikke nødvendigvis er kjent med snus. Mange land har ikke dette produktet i sitt tobakkssortiment. I slike situasjoner må du være forberedt på å forklare at dette er lovlig tobakksvare fra landet du kommer fra.

Regler for snus i USA

Den amerikanske ambassaden i Norge skriver at man kan ta med et tårn snus ved innreise til USA, altså omtrent 500 gram. Like fullt, grunnet de ulike delstatenes individuelle lover og reglement bør du kontakte flyselskapet du skal reise med til USA før du pakker med deg snus i bagasjen. Du kan også kontakte flyplassen eller ambassaden for å få oppdatert informasjon om gjeldende regler i del staten du skal besøke.

Siden regler kan endre seg bør du sørg for at du er på den sikre siden ved å gjøre nødvendige undersøkelser på forhånd. Slik kan du være trygg på at du ikke gjør noe ulovlig. Du kan alternativt la snusen bli liggende hjemme og heller velge å kjøpe snus i USA, siden mange av merkene som finnes i Norge også selges flere steder i landet.

Strenge reguleringer for Australia

Hvis du gjerne vil ha med favorittsnusen til Australia, må du ta i betraktning landets strenge tollregler. I 2017 ble den allerede lave grensen for hvor mye snus du kunne ha med deg senket fra 50 til 25 gram, uavhengig av om det er porsjonssnus eller løssnus. Det betyr at du i praksis ikke kan ta med deg en hel boks med snus uten å måtte betale toll. Om du er villig til å betale kan du ta med deg opptil halvannen kilo med snus inn i landet.

Tollavgiften vil avhenge av hvor mye snus du har med deg, men selv et tårn med snus kan bli veldig dyrt. Du kan lese mer om hva som gjelder på nettsiden til Australian Border Force. Denne nettsiden vil alltid være oppdatert med hvilke forskrifter og retningslinjer som er gjeldene til enhver tid. En rask sjekk her sikrer at den informasjonen du har er oppdatert og riktig.

Hvor mye veier snus og kan du ha den i håndbagasjen?

For å finne ut av hvor mange bokser snus du kan ta med deg kan du ta utgangspunkt i hvor mye du kan ha med deg og dele det på snusboksens vekt. En boks med porsjonssnus veier omtrent 40 gram, mens løssnus veier omtrent 55 gram.

Snus er ikke væske og er dermed tillatt å ha med seg inn på flyet, som for eksempel i håndbagasjen. Vel og merke så lenge det ikke er en større mengde enn det landet du flyr til har tillatt. Et tips er imidlertid å fordele snusen slik at du har en del i reisevesken og en del i innsjekket bagasje. På den måten sikrer du at du ikke mister all snusen du har tatt med på reisen dersom du skulle miste noe av bagasjen.

Hva med tobakksfrie nikotinposer?

Når det gjelder tobakksfrie poser, kjent som nikotinposer, er reglene strengere enn for vanlig snus. Her vil du kunne oppleve importforbud selv om det er lov å importere vanlig snus. Siden nikotinposer er et relativt nytt produkt er det i de fleste tilfeller ingen offisielle forskrifter vedrørende disse. Dette medfører at de dermed kan være vanskeligere å ta med.

Vi anbefaler derfor når du skal reise med snus, det være seg med eller uten tobakk, å kontakte ambassaden eller flyselskapet ditt for å forsikre deg om at du har kjennskap til reglene som gjelder for reisemålet ditt.

Oppbevarer du snusen riktig? 

Snus er ferskvare, og som med alle andre ferskvarer, er det viktig at den oppbevares riktig.

All snus bør lagres i kjøleskaptemperatur (4-8  grader) for å sikre best mulig holdbarhet. Når snusen lagres er det viktig å forsikre seg om at det ikke er noen skader på snusboksene, og at de er helt forseglet og lufttette. Dersom snusboksene ikke er lufttette, kan snusen fort bli tørr og miste smak.

Snus i fryseren
Når snusen kjøles ned, stoppes flere kjemiske prosesser i snusen. Noe som gjør at produktet holder seg ferskere over lengre tid.

Har du mye snus du ønsker å lagre, kan du trygt lagre snusen i omtrent ett år i fryseren. Når du ønsker å ta snusen opp fra fryseren er det anbefalt å tine snusen i romtemperatur.

Ikke mist aromaer og smak
Det å oppbevare snus riktig, bidrar til at snusen holder seg ferskere, og at du som forbruker får en uforandret smaksopplevelse. Dersom snusen ikke oppbevares på en riktig måte, kan produktet miste både smak og aroma, men selve snusen blir ikke ødelagt, selv om den mister smak og er gammel.
En enkel huskeregel når det kommer til oppbevaring av snus er: snus som blir oppbevart én dag i romtemperatur, holder syv dager lengre i kjøleskap.

Holdbarhet på snus
De forskjellige produsentene av snus opererer noen ganger med forskjellig lengde på holdbaheten av produktet. Holdbarheten på produktet varierer ofte ut i fra fuktighetsgraden på snusen.

Løssnus: 14 uker
Normal porsjonsnus: 20 uker
White dry porsjonsnus: 24 - 52 uker
All white porsjosnsnus: 24 - 52 uker

Vår ferskhetsgaranti
Vårt mål er å gi ferskest mulig snus til våre kunder. Dette gjør vi gjennom rask logistikk og nære relasjoner til de ulike snusprodusentene. Vi kan derfor gi alle våre kunder en ferskhetsgaranti på minimum 2 uker etter at du har mottatt din snus. Dette gjelder all snus du kjøper hos oss, i de aller fleste tilfeller vil du også motta snus med langt bedre holdbarhet en dette.

Spørsmål om Åpenhetsloven

For informasjon om Åpenhetsloven henviser Snushjem.No AS til konsernets bærekraftsrapport som er publisert på https://hayppgroup.com/sustainability/