Oppbevarer du snusen riktig?

Oppbevarer du snusen riktig?

Snus er ferskvare, og som med alle andre ferskvarer, er det viktig at den oppbevares riktig.

All snus bør lagres i kjøleskaptemperatur (4-8  grader) for å sikre best mulig holdbarhet. Når snusen lagres er det viktig å forsikre seg om at det ikke er noen skader på snusboksene, og at de er helt forseglet og lufttette. Dersom snusboksene ikke er lufttette, kan snusen fort bli tørr og miste smak.

Snus i fryseren
Når snusen kjøles ned, stoppes flere kjemiske prosesser i snusen. Noe som gjør at produktet holder seg ferskere over lengre tid.

Har du mye snus du ønsker å lagre, kan du trygt lagre snusen i omtrent ett år i fryseren. Når du ønsker å ta snusen opp fra fryseren er det anbefalt å tine snusen i romtemperatur.

Ikke mist aromaer og smak
Det å oppbevare snus riktig, bidrar til at snusen holder seg ferskere, og at du som forbruker får en uforandret smaksopplevelse. Dersom snusen ikke oppbevares på en riktig måte, kan produktet miste både smak og aroma, men selve snusen blir ikke ødelagt, selv om den mister smak og er gammel.
En enkel huskeregel når det kommer til oppbevaring av snus er: snus som blir oppbevart én dag i romtemperatur, holder syv dager lengre i kjøleskap.

Holdbarhet på snus
De forskjellige produsentene av snus opererer noen ganger med forskjellig lengde på holdbaheten av produktet. Holdbarheten på produktet varierer ofte ut i fra fuktighetsgraden på snusen.

Løssnus: 14 uker
Normal porsjonsnus: 20 uker
White dry porsjonsnus: 24 - 52 uker
All white porsjosnsnus: 24 - 52 uker

Vår ferskhetsgaranti
Vårt mål er å gi ferskest mulig snus til våre kunder. Dette gjør vi gjennom rask logistikk og nære relasjoner til de ulike snusprodusentene. Vi kan derfor gi alle våre kunder en ferskhetsgaranti på minimum 2 uker etter at du har mottatt din snus. Dette gjelder all snus du kjøper hos oss, i de aller fleste tilfeller vil du også motta snus med langt bedre holdbarhet en dette.

Les mer om vår ferskhetsgaranti her


FINN DIN SNUS HER