Svenske-karantenen har ført til snus-boom på nett

Coronastengte grenser har ført til snus-boom på nett

Helt fra regjeringen begynte å stenge butikker den 12. mars har Snuslageret opplevd en eventyrlig utvikling. Da grensehandelen mot Sverige stengte den 23. mars tok det helt av og Snuslageret har økt sin omsetning med over 130%.

Vi i Snus News tok en prat med kommunikasjonssjef Markus Lindblad der han hadde følgene å si. "Den vanvittige veksten vi har opplevd den siste tiden skyldes i hovedsak alle de sentrale tiltakene som har blitt gjort for å forhindre spredning av covid-19 viruset. Når folk oppfordres til å holde seg hjemme og grensen mot Sverige er stengt må de finne seg nye metoder for å handle sin snus. Da har både vi og andre nettbutikker sett en enorm utvikling i salget". 

Den største og mest ekstreme økningen har Snuslageret sett i grenseliggende strøk. Uke for uke har for eksempel økningen vært 298 prosent i Akershus, 482 prosent i Hedmark, 333 prosent i Vestfold og ekstreme 1165 prosent i Østfold.

Svenske-karantenen har ført til snus-boom på nett

"Dette er helt vilt", sier han. "Vi har gått fra 4 til 14 ansatte på lageret, slik at vi kan få unna alle de nye ordrene. Det jobbes nå i 3 skift, og da plukkes varer igjennom hele døgnet for å sikre at våre kunder får sin bestilling raskest mulig."

Med denne økningen er nå Norge i ferd med å gå forbigå Sverige og USA som største marked for selskapet. Tidligere hadde Snuslageret et tilsig av rundt 4000 nye kunder hver måned. Nå ligger Snuslageret på over 20 000 nye kunder per måned og det er ingenting som tilsier at det stopper opp nå.

Tror det vil fortsette

Tilbakemeldingene fra kundene har vært meget gode. Lindblad tror derfor at flere vil fortsette å handle snus på nett også etter at covid-19-restriksjonenen opphører. "Det er ikke da bare prisen, som ligger rundt 30 prosent under en norsk butikk, men også kvaliteten. Lagret vårt blir nå snudd mer enn en gang i uken noe som gjør at snusen våre kunder får levert er helt fersk og god." 

Med gode leveringsavtaler får kundene hos Snuslageret sin snus kostnadsfritt helt hjem på døren raskt.

"Vi tror på en ny hverdag også når pandemien er over der folk har tilegnet seg nye rutiner og vaner med netthandel. Dette stiller store krav til oss som leverandør, så i tiden fremover ønsker vi å vise våre nye kunder tilliten verdig med å ha en enkel side, med stort utvalg, gode og trygge betalingsløsninger og rask levering".

Kundene hos Snuslageret har også mulighet til å abonnere på snus. Dette er kostnadsfritt og uten bindingstid.


Hvit snus med betydelig økning

Per i dag er andelen hvit snus solgt hos Snuslageret på rundt 25 prosent og den øker. Vi merker at nordmenn blir mer og mer interessert i å erstatte sigaretter mot produkter som er mindre skadelig for helsen sier Lindblad. Covid-19 pandemien, og de alt sterke bevisene på et mer alvorlig sykdomsforløp ved røyking øker interessen for å bytte ytterligere. Snuslagerets egne beregninger viser nå at salget av nikotinportioner som hvit snus kommer til å øke med 8 gangeren de nærmeste 5 årene, der mer en halvparten av disse brukerne kommer til å være tidligere røkere. Dette er en fantastisk utvikling både for disse menneskene og for hele verden som helhet!