VG.no: Full priskrangel om snus

VG.no: Full priskrangel om snus

På vg.no kan du nå lese om Snuslageret.no som har sendt brev til konkurransetilsynet hvor vi ber om at styret i arbeidsgiverforeningen Virke KBS (Kiosk, bensin og servicehandel) granskes.

– Dagligvarekjempene håver inn milliarder av kroner på å selge snus til overpris. I stedet for å konkurrere på pris og service, prøver de å stikke kjepper i hjulene for nye aktører - i et desperat forsøk på fortsatt å kunne dra inn skyhøye marginer, sier kommunikasjonsdirektør Markus Lindblad i Snuslageret.no AS til VG.

Bakgrunnen for snuskrangelen er at Virke KBS i et brev til Helsedirektoratet 26. mars, peker «på potensielle, konkurransevridende forhold» som gir enkelte aktører i snusmarkedet «et latent konkurransefortrinn til ugunst» for de tradisjonelle dagligvarekjedene.

De anklager snuslageret for å tilby «spesielle rabatter» og presse prisene ned gjennom å tilby fri frakt.

– De store aktørene som Coop og NorgesGruppen/Kiwi har i mange år hatt det norske snusmarkedet for seg selv. Nå som vi og andre nettaktører har kommet inn i markedet, går de til angrep på oss, med påstander om at vi tar for lav pris. Det finner vi oss ikke i og ønsker at Konkurransetilsynet setter i gang granskning av Virke KBS sitt styre, da vi mener styret handler i strid med grunnprinsippet om fri prissetting, sier Lindblad.

Helsedirektoratet svarer på sin side i et brev 10. mai at fri frakt ikke er ulovlig dersom det gjelder alle produktene. «Tobakksvarer er i prinsippet under fri prisfastsettelse og Helsedirektoratet er derfor av den oppfatning av at tilbudet om fri frakt ved nettsalg av snus ikke er å anse som en «spesiell rabatt» etter bestemmelsen i tobakksskadeloven § 21». 

Les hele saken fra vg.no her!