Verdens «No Tobacco Day 2021 Awards»

Verdens «No Tobacco Day 2021 Awards»

Hvert år den 31 mai inntreffer "World No Tobacco Day" med medfølgende prisutdeling. Det er Verdens Helseorginasasjon WHO som står bak kåringen. Snus News ønsker i samarbeid med Snuslageret og Haypp Group å vise verden at snus og nikotinporsjoner er veien å gå for å kutte røyken.

Haypp Group og Snuslagerets forpliktelse til å slutte!

Snuslageret og Haypp Group ønsker av hele vårt hjerte å nå vår vision:

Inspiring Healthier Enjoyment 
Vi forplikter oss til å overgå forbrukernes forventninger ved og levere enestående brukeropplevelser og bringe innovasjoner nærmere. Dette gjør oss til drivkraften bak oral nikotin, vi er kategorien og navet.

Vi er stolte av vår rolle i samfunnet angående den positive effekten på folkehelsen. Mer enn  8 millioner mennesker dør hvert år på grunn av røyking, 7 millioner av disse dødsfallene er et direkte resultat av tobakksrøyking der rundt 1,2 millioner er ikke-røykere utsatt for passiv røyking.

Alle kan sende inn navn for vurdering av enkeltpersoner eller grupper, for eksempel organisasjoner eller en statlig avdelings og foretak. Prisen presenteres for nominerte som har gjort "an outstanding contribution to the advancement of the policies and measures" fastsatt av WHO Framework Convention on Tobacco Control (FCTC) som er ment å være "an evidence-based treaty that reaffirms the right of all people to the highest standard of health " og har et mål om å redusere antall røykere  og skader forårsaket av tobakksrøyking.

De nominerte anses å være vinnere basert på flere aspekter, inkludert, men ikke begrenset til;

  • Outstanding leadership, commitment or innovative approach.
  • Brought particular resources, knowledge or expertise.
  • Outstanding contribution on tobacco control as a crucial measure to rolling back noncommunicable diseases to achieve Sustainable Development Goal 3 - Ensure healthy lives and promote well-being.
     

Haypp Group og Snuslageret har i dag et økende antall kunder og betjener over 500 000 personer verden over med alternativer til tobakksrøyking. For mange er snus og nikotinposer (hvit snus) en måte å få slutte med sin tobakksrøyking med alle fordelene som kommer fra et slikt bytte, spesielt når det gjelder helse og velvære. Gjennom våre kunder får vi også verdifulle data og innsikt om hvordan røyke-slutt kan gjøres effektivt. Det er helt klart at alternativer som snus og spesielt nikotinposer, en tobakksfri nikotin i en liten pose for oral bruk, er et effektivt verktøy for å redusere bruken av tobakk og spesielt røyking.

Av alle brukere av nikotinposer er 59% tidligere røykere, hvorav 34% aktivt hadde til hensikt å slutte å røyke når de begynte å bruke nikotinposer. Samtidig har 25% av alle brukere sluttet å bruke tobakk uten at det har vært hensikten - såkalte utilsiktede quitters. Ingen tidligere metode, verktøy eller produkt har tidligere kunnet vise et slikt resultat der en fjerdedel av brukerne klarer å forplikte seg til å slutte uten først å innse det. Nikotinposer gir derfor en mulighet til å redde liv over hele verden.

Verdens «No Tobacco Day 2021 Awards»

Vi oppfordrer alle røykere over hele verden til også å forplikte seg til å slutte. Vi tilbyr en enkel komfortabel måte å slutte med tobakksbruk og spesielt røyking. Denne reisen kan variere ut i fra personlig og lokal situasjon, inkludert regulering og lover. Det er vårt ansvar å både vise og vokte de positive eksemplene som gjør det lettere å forplikte seg til å slutte. Vi står alltid på forbrukernes side og har en merittliste for å beskytte bruken av orale nikotinprodukter med god etikk og høy standard. I Norge er tilgangen til nikotinposer enkel og god som en voksen,  men disse rettighetene er under angrep og andre har ikke har tilgang i det hele tatt.

Gjør derfor stemmen din hørt, hev den og hjelp oss i forpliktelsen til å slutte. Vi ber deg om å vurdere en nominasjon av Haypp Group og Snuslageret til verdens No Tobacco Day Award av 2021!

Nedenfor har du koblinger for informasjon og skjemaer.
 

Nominasjoner sendes til de regionale kontorene til WHO (påmeldingsfrist er 12. mars)