USA: snus kan nå markedsføres som et mindre skadelig alternativ enn sigaretter

USA: snus kan nå markedsføres som et mindre skadelig alternativ enn sigaretter

USA har også fått øynene opp for svensk snus de senere årene, og amerikanske helsemyndigheter kom for få dager siden med en oppdatering på hvordan svensk snus nå kan markedsføre seg i USA.

Det var den amerikanske etaten Food and Drug Administration (FDA) som for kort tid siden annonserte at tobakkselskaper nå kan markedsføre sine snusprodukter som mindre skadelige enn sigaretter.

- Dagens beslutning gir rom for at selskaper kan markedsføre enkelte tobakksprodukter som mindre skadelige for forbrukere, men kun gjennom en grundig forskningsevaluering hos myndighetene, sier direktør Ned Sharpless i FDA

Swedish Match har nettopp vært gjennom denne evalueringen med FDA på sine General snus produkter. Dette betyr nå at Swedish Match har fått godkjent å kunne kommunisere at «å bruke General snus i stede for sigaretter fører til lavere risiko for munnkreft, hjertesykdommer, lungekreft, slag, emfysem og kronisk bronkitt.»

For Swedish Match er FDA sin beslutning nå slutten på en fem års lang kamp om å få tillatelse til å markedsføre noen av sine General snus produkter som mindre skadelige enn sigaretter. For de andre tobakksprodusentene, vil dette nå gi håp om at også de kan få godkjennelse til å kunne markedsføre sine snus produkter som mindre skadelige enn sigaretter.

FDA har nå omfavnet ideen om at forskjellige tobakksprodukter har forskjellige skaderisikoer. Hvor sigaretter er den meste skadelige, og andre måter å konsumere nikotin på kan ha mindre skaderisiko.

Les hele artikkelen fra CNBC her!