Snusrapporten 2021 er her!

Snusrapporten 2021 er her!

Hvordan snuser man i Troms og Finnmark? Hva er det bestselgende formatet? Hva er den vanligste grunnen til å begynne med snus- og nikotinporsjoner? Nå kan du få svar på alle dine spørsmål om trender innen snus - Snusrapporten 2021 er her!

Snus News kan nå presentere årets utgave av Snusrapporten. Formålet med rapporten er å gi et lett tilgjengelig bilde av forbrukeratferd og aktuelle trender i det norske snusmarkedet. Grunnlaget for Snusrapporten 2021 er en forbrukerundersøkelse og salgsdata fra Snuslageret.

Nikotinporsjoner vokser

Snusåret 2021 ble det virkelige gjennombruddet for nikotinporsjoner (helhvit snus, all white), som nesten doblet seg i antall kjøp. 2021 var også året hvor nesten all salgsvekst av snuskjøp skjedde på nett. Mer enn hver fjerde snuser i Norge kjøper snus eller nikotinporsjoner på nett.

– Vi ser at nikotinporsjoner omformer hele markedet og fremskynder røykeslutt. I Norge vokste helhvit snus med 26 prosent i løpet av året. Nikotinporsjoner brukes, likt tradisjonell snus, av mange for å slutte å røyke. Mer enn fire av ti velger aktivt nikotinporsjoner for å slutte å røyke. Halvparten av alle nylanserte snusvarianter var helhvite i 2021 og blant kvinner er det den vanligste snustypen, sier Snuslagerets kommunikasjonssjef, Markus Lindblad.

Snusrapporten gir deg blant annet svar på spørsmål som:

  • Hvem er snuseren?
  • Hvorfor og hvordan snuser man?
  • Hva var det mest populære formatet?
  • Hvilke smaker snuser man?

I Snusrapporten finner du rett og slett alt du trenger å vite om nordmennenes snusvaner!