Snuspodden #2 Helsemoralisme på sitt verste.

Snuspodden #2 - Helsemoralisme på sitt verste.

Stortingsrepresentant og medlem av helsekomiteen Åshild Bruun-Gundersen gjester andre episode av Snuspodden. Hun mener tobakkspolitikk har blitt et område i det norske samfunnet man ikke skal snakke om, nesten et av de mest gjenlevende tabuområdene i hele det politiske Norge: «Helsemoralisme på sitt verste - du må altså tilsette tobakk i et produkt for å få lov til å selge det i Norge".

Bruun-Gundersen har diskutert tobakkspolitikk i helsekomiteen i godt og vel tre år. I avsnittet får vi høre hvilke inntrykk hun sitter igjen med samt hvordan hun stiller seg til problemstillinger som: hvordan kan vi redusere skadeomfanget av tobakk? Er avgiftsnivået på snus og nikotinprodukter for høyt i Norge? Og er Norge avhengig av EUs tobakksdirektiv for å kunne selge mindre skadelige nikotinprodukter?

Se hele episoden her

Du kan sjekke ut denne episoden der du lytter til podcast, eller se hele videoen under:Lytt til podcast-episoden!


I forkant av valget produserer Snuspodden sammen med Snuslageret.no en serie avsnitt der de norske partiene får kommentere problemstillinger som gjelder folkehelse, snus og andre nikotinprodukter. Først ut er Åshild Bruun-Gundersen, Stortingsrepresentant for FrP og medlem av helsekomiteen. Hold utkikk etter kommende avsnitt for å høre hvordan andre partier stiller seg i disse viktige valgsakene.