Snuslageret tar farvel med skiltet ved svenskegrensen

Snuslageret tar farvel med skiltet ved svenskegrensen

I nærmere fire år har et Snuslageret-skilt ved grensepassasjen i nærheten av Nordby ønsket nordmenn velkommen tilbake til Norge. Nå har skiltet sett sine siste dager.

Har du kjørt grenseovergangen over Svinesund har du kanskje lagt merke til et Snuslageret-skilt. Nå vil skiltet ved grenseområdet tas bort for godt, nærmere bestemt den den 1 januar 2022. Det ble satt opp for fire år siden for å informere nordmenn om utvalget på nett:

 – Skiltet minte grensehandlene nordmenn på muligheten til å bestille rimeligere snus via nett. Det tror jeg vi har oppnådd, og vi er derfor klare til å si farvel til skiltet, sier Snuslagerets kommunikasjonssjef Markus Lindblad.

Mye har skjedd på fire år

Siden skiltet ble satt opp har store endringer i markedet skjedd. Den gang kostet en boks snus rundt 75 kroner online, men nærmere 100 i fysisk butikk - noe som gjorde at nordmenn frekvent tok turen over til «söta bror» for grensehandel av tobakk.

Siden den gang har prisen sunket, og utvalget i Norge blitt større. I dag får man i Norge tak i snus til nærmere halvparten enn hva en boks kostet for fire år siden. Til tross for at Norge innførte en lov om standardiserte forpakninger i 2018, har også utvalget av ulike sorter økt i årene etter. Markus Lindblad ser positivt på den utviklingen som har skjedd:

 – Endringene på det norske markedet har både vært et viktig klimatiltak, for å begrense handleturer, men og økt den norske stats inntekter og sikret norske arbeidsplasser. Avgiftene på røyketobakk har stått mer eller mindre stille, mens avgiften på snus har blitt redusert. Dette har betydelig økt skillet mellom den dødelige røyken og den risikoreduserende snusen – en seier for den norske snuseren og folkehelsen, sier Lindblad.

Nå tar vi farvel med skiltet, og takker det for å ha påmint nordmenn om utviklingen på det norske markedet i fire år!