Senkes skatten til svensk nivå kommer Snuslageret til å selge snus for 63kr pr. boks

Senkes skatten kan Snuslageret selge snus for 63 kr boksen

Hvis Frp vinner frem med sitt forslag med å kutte avgiftene på snus til svensk nivå, vil Snuslageret selge snus for 63 kroner boksen. Dette sier Markus Lindblad til Nettavisen i dagens artikkel.

Det er nå tøffe budsjettforhandlinger på Stortinget. Regjeringen er avhengig av å få støtte fra Frp om de skal få gjennom årets statsbudsjett for 2021. Et av de viktigste kravene til Frp er kraftige avgiftskutt i grensehandelutsatte varer som snus.


Senkes skatten til svensk nivå kommer Snuslageret til å selge snus for 63kr pr. boks

Snuslageret garanterer å gi bort hele avgiftreduksjonen til Norges snusere.

"Jeg garanterer at Snuslageret vil gi bort hele vår del av avgiftsreduksjonen til Norges snusere", sier Markus Lindblad til Nettavisen.

Snuslageret vil da kunne selge en snusboks til rundt 62-63 kroner, gitt at de opprettholder de samme innkjøpsprisene.

Snus er den mest avgjørende varen for at folk velger å sette seg i bilen for å handle i Sverige, ifølge undersøkelser av grensehandelen. 


Snuslageret selger 85 millioner esker med snus i året. Dette til en pris som ligger 15 til 30 kroner lavere enn hos detaljhandelen. "I dag flår detaljhandelen snuserne og tjener milliarder på skyhøye marginer på snus. Jeg er redd for at snuserne nok en gang vil bli skrudd og sitte igjen med skjegget i postkassen," sier Lindblad

Salg av snus over nettet har tatt fullstendig av de siste årene og står nå for omtrent 15 prosent av det totale snussalget i Norge og Snus News er overbevist over at denne trenden vil fortsette å øke. Snuslageret kommer til å fortsette med å levere fersk snus med raske leveranser og gode priser, slik at det ikke lenger vil være noe poeng å reise over grensen for å kjøpe billig snus.

Ønsker du å lese hele artikkelen fra Nettavisen finner du den HER