Razzia hos Orkla og NorgesGruppen

Razzia hos Orkla og NorgesGruppen

Konkurransetilsynet gjennomført tirsdag en uanmeldt kontroll i dagligvarebransjen, blant annet hos Norgesgruppen og Orkla-eide Lilleborg. Bakgrunnen er funn Konkurransetilsynet har gjort i forbindelse med kartlegging av innkjøpsbetingelser i dagligvaremarkedet.

- Vi i Snuslageret er fornøyd med at Konkurransetilsynet jobber aktivt med å bekjempe kartellvirksomhet innen dagligvarebransjen, sier kommunikasjonsdirektør Markus Lindblad i Snuslageret.
 
- Vi håper nå at Konkurransetilsynet vil undersøke tobakk og snus segmentet også. Både prisene og marginene har i lang tid vært mistenkelig høye, fortsetter Lindblad.

Han trekker frem Snuslagerets inntreden i det norske snusmarkedet, hvor de på rekordtid har oppnådd gode markedsandeler.
 
- Vi har på litt over to år tatt rundt fem prosent av markedet for snus i Norge. Det har vi fått til som følge av ekstrem god service og kvalitet, samt priser som ligger rundt 30 prosent lavere enn hos Norgesgruppen & Co. Dagligvarekjedene har ikke løftet en finger når det gjelder pris. Da er vårt enkle spørsmål. Hvorfor ikke? Vi håper nå at Konkurransetilsynet ser på dette, sier Lindblad. 

Les hele saken hos E24 her.