Kritisert for partiskhet: la din stemme bli hørt!

Kritisert for partiskhet: la din stemme bli hørt!

EUs arbeid med tobakkslovgivningen fortsetter. Nå oppfordres norske snusere til å si sin mening. Engasjer deg nå!

EU-kommisjonen har publisert en offentlig høring for å evaluere reglene for tobakks- og nikotinprodukter. Reglene omfatter blant annet produktregulering, reklame, salg og markedsføring.

Gjennom et spørreskjema forventes medborgere, bransjer og organisasjoner å dele sine synspunkter. Problemet er bare at spørreskjemaet, på grunn av sin utforming, ikke gir respondenter en rettferdig sjanse til å uttrykke sine holdninger uten at det lar seg mistolkes.

Si din mening: rapporter spørreskjemaet!

Synes du også det er viktig at lovgivningen baseres på objektiv og vitenskapelig informasjon?  Som svar på EUs tendensiøse spørreskjema har faktasiden Pouch Patrol lansert en kampanje som råder alle forbrukere til å rapportere skjemaet på grunn av politisk propaganda.

Bruk noen minutter av din tid i dag for å sikre snusens fremtid i Europa. Les mer her.

Bidrar til å skape et feilaktig bilde

EU-kommisjonens mange høringsaktiviteter har som mål å sikre at "det politiske arbeidet utføres på en åpen og transparent måte". Men basert på utformingen av spørreskjemaet og svaralternativene er det dessverre tydelig at dette gjøres på en partisk måte, med et ønsket resultat.

I spørreskjemaet blir man bedt om å ta stilling til hvordan ulike produkter bør reguleres. Det er imidlertid ikke mulig å svare at nåværende regler er tilfredsstillende - bare at de ikke er det. Dette skaper et feilaktig inntrykk av at respondentene mener det bør innføres strengere regler for mindre skadelige produkter, som snus og e-sigaretter.

Snus News oppfordrer alle norske snusere til å støtte initiativet og avvise EU-kommisjonens partiske evaluering - som kan bety dødsstøtet for alternative nikotinprodukters fremtid i Europa. Les mer om evalueringen og hvordan du som snusbruker kan delta i initiativet!