Kraftig økning i nedlastinger av Slutta-appen

Kraftig økning i nedlastinger av Slutta-appen

TV2 rapporterer at Slutta-appen ble nedlastet av 35.000 personer i perioden august – oktober.  

Det vil si at 40% flere lastet ned appen sammenlignet med samme periode i fjor. Høsten i fjor bydde på høy inflasjon, høye strømpriser og rentehevinger. Helsedirektoratet tror at en strammere økonomi kan ha hatt en effekt på økningen i nedlastinger og at folk kanskje ønsker å spare pengene man ellers ville brukt på røyk og andre nikotinprodukter.

Fungerende avdelingsdirektør i Helsedirektoratet, Erlend Bø, sier dette til TV2: 

«Vi har ikke hatt noen kampanjer eller lignende for å få til det. Derfor spekulerer vi i at dette kan handle om økonomi.»

Slutta-appen er utviklet av Helsedirektorater og er en app som kan hjelpe til med å slutte med røyk og andre nikotinprodukter. I appen kan du blant annet få tips og råd, motivasjonsmeldinger, statistikk, fakta om konsekvenser av tobakksbruk, og en kalkulasjon av hvor mye du sparer på å slutte.

Mange benytter også snus som et hjelpemiddel for å slutte å røyke, som faktisk.no har skrevet om tidligere. Lungekreft er den kreftformen som tar flest liv i Norge, og hvis man slutter å røyke reduserer man den risikoen betraktelig.

Her kan du lese mer om Slutta-Appen.   

Det meldes av analysebyrået Nielsen at snus-salget i perioden 15. aug – 6.nov har hatt en nedgang på hele 13%. Kommunikasjonssjef i Swedish Match Norge, Erlend Wessel Carlsen, uttaler dette til TV2:

«Vi ser at det er litt lavere salg i norsk handel, og vet at pengebruk er folks hovedgrunn til å slutte å snuse. Snus er dyrt, så det er forståelig hvis folk i disse tider ser at snus er en post i budsjettet de vil gjøre noe med»

Les hele saken hos TV2 her.