Ikke forbud mot smakssatt snus

Seier til Snuslagerets kunder - Ikke forbud mot smaksatt snus! 

Fornuften seiret etter at blant annet 7.000 av Snuslageret.no sine kunder skrev sunder på et opprop mot å forby smakstilsetning i snus.

Til Dagbladet sier Frps helsepolitiske talsperson Åshild Bruun-Gundersen, at snus er beviselig langt mindre helseskadelig enn røyking. Fremskrittspartiet mener derfor det er fornuftig å støtte opp om et bredt tilbud av snusprodukter, både med og uten nikotin, for å gi et mindre helseskadelig alternativ til dem som i dag røyker.

- Å få røykere over på alternative nikotinprodukter som snus er god helsepolitikk, sier sier Bruun-Gundersen til avisen.

https://www.dagbladet.no/nyheter/vraker-omstridt-snusforslag/70945493

Seier for norske snusere

Kommunikasjonsdirektør Markus Lindblad i Snuslageret.no var på Stortinget og overrakte oppropet fra Snuslageret.no sine kunder til stortingsrepresentant Himanshu Gulati.

- Dette er en seier for alle norske snusere. Hadde Helsedirektoratet vunnet frem med forbudet, hadde det i realiteten betydd døden over snusen, sier Lindblad.

Gulati er helt enig med Lindblad, at det var godt at fornuften seiret og han ønsker å gi en ekstra takk til Snuslageret.no sine kunder for å stå opp og si sin mening. 

- Det er overveldende å se det folkelige engasjementet mot et forbud mot smakstilsetning i snus. Dette tar vi med oss i den videre politiske prosessen, sier Gulati i en kommentar til Snuslageret.no.

Også Lindblad ønsker å takke Snuslageret.no sine kunder for støtten.

- Snuslageret.no kommer til å jobbe videre med å fremme snusernes sak. Vi finner oss ikke i udokumenterte tiltak som ikke er begrunnet med harde fakta. Neste mål, å få tobakksfrisnus legalisert i Norge, sier Lindblad.

Støtte fra ungdomspartiene

Det er ikke bare Snuslageret.no sine kunder som engasjerte. Også lederne i regjeringens ungdomspartier snakket Helsedirektoratet imot.

- Snus er et lovlig produkt for voksne mennesker. En blå regjering har ingenting med å blande seg i hvordan snusen er smaksatt. Dette føyer seg inn i rekken av tullete forbud som direktorater og andre foreslår. Politikerne burde bruke tid, energi og penger på viktige ting, i stedet for å begrense folks tilgang på et lovlig produkt, sa leder i Unge Høyre, Sandra Bruflot, til Dagbladet i februar.

https://www.dagbladet.no/nyheter/advarer-mot-nytt-snusforbud/7079485