Eksperter spår store rabatter under black week og black Friday!

Eksperter spår store rabatter under Black Week og Black Friday

Til NRK sier varehandel-analytiker Reidar Mueller i konsulentselskapet Varde Hartmark, at han spår de største black week-rabattene noen gang. NRK skriver følgende:

«– Det kommer til å bli større rabatter og flere rabatter på tilbudsvarer. Flere kommer til å kjøpe julegavene sine nå i november i forbindelse med Black Week eller Black Month, som vi med stor sannsynlighet kommer til å oppleve, sier han.

– Og du spår at rabattene nå blir høyere enn noen gang?

– Ja, det tror jeg. For i det hele tatt å nå gjennom til forbrukerne, så må du bruke stadig høyere rabatter. Det er en kjempetøff kamp om forbrukernes lommebok, sier han.

Mueller sier at det bransjene som gjorde det best under pandemien som nå har det tøffest. Elektrobransjen, møbler, sportsbransjen og byggevarer, særlig når det gjelder de dyre kapitalvarer, sier han.»

Tek.no anbefaler at man sjekker prishistorikken på produktene man skal handle under Black WeeK: «Bruk Prisjakt eller Prisguiden sine diagrammer for produktenes prisutvikling for å se om produktet kan ha vært på tilbud tidligere.»

E24 har snakket med handelsekspert Erik Fagerlid og Anders Nilsen i Power, og de skriver blant annet:

«Handelsekspert Erik Fagerlid tror det er mange selskaper som er interessert i å benytte muligheten til å bli kvitt overflødige varer.

– Når selskaper har vært på maks i innkjøpsprosessen har altså kjøpekraftjusteringen slått inn. Da sier det seg selv at varelagrene har blitt store. Og nå kommer retailhøytiden. Det taler for at det kan bli mange gode tilbud på Black Friday, sier Fagerlid.

Administrerende direktør Anders Nilsen i elektronikkjeden Power Norge forteller til at store varelagre kommer til å prege deres Black Week.

– Det korte svaret er ja. Vi har for mye på lager og det kommer til å bli sinnssyke priser!»

 

Les hele saken til NRK her, E24s sak her, og Tek.no sine tips for Black Week her.